DIY Sängavel

Jag har fått många frågor och kommentarer på hur jag gjorde vår sänggavel.

Tänkte förklara det här nedan.

När vi flyttade till Göteborg så flyttade vi runt 4 gånger, när vi väl landade i vår egen lägenhet insåg vi att inga gardiner vi hade passade på längden då vi i vår lägenhet satte gardinskenor i taket vilket krävde längre gardiner. Vi hade tidigare köpt mörka linnegardiner på IKEA som vi inte längre kunde använda då de var för korta.  Men istället för att kasta/skänka så kom jag på iden att vi kunde sy ett överdrag till vår sänggavel.

Tidigare hade vi en rå plywood skiva som sänggavel, men då vi båda tröttnat på denna så kom vi på den smarta iden att sy ett fodral av linnegardinerna och trä över plywood skivan.

Vi köpte skumgummi på metervara hos stoff och stil, som vi sedan häftade runt plywoodskivan med häftpistol. Överdraget sydde vi sedan ihop av två delar. Delarna sys först ihop med rak söm på avig sidan, tänk på att inte sy ihop överdraget längst ner, då går det inte att dra på det sedan. Vänd sedan överdraget så det hamnar på rätt sida. Sy sedan en liten kant med rak söm 1 cm in, då kommer överdraget se mer bearbetat ut.

Jag tycker det är snyggt när överdraget sitter lite löst, det ger en mer avslappnad känsla och det vill man ju ha i sovrummet.

Om ni har några frågor så kommentera nedan så försöker jag svara så gott jag kan :)

 
 
 
 

 

 

 

diy