DIY lightbox

Nu är nästan min lightbox klar, inspirationen fick jag från en härlig instagramsida som jag nämnt tidigare. 
 
Det du behöver för att göra denna lightbox är; 
• Två IKEA ribba ramar - 40x50
• 3mm Opalvit plexi, jag måttbeställde min hos en glasmästare, (kostar cirka 250kr) min plexi hade 90% ljussläpp och skulle nog rekommendera er att ha det också, annars blir plexin för genomskinlig. 
•  Overhead papper att klistra fast bokstäverna på (finns på panduro för cirka 60kr för 5 ark, jag använde 2 ark till denna) 
• Svart Dekorplast (att skära ut bokstäverna i) 
• Lister i trä alternativt en list som ska finnas på bauhaus som jag ej hittade så jag använde därför trälister (jag använde lister i trä där jag fasade ett spår i som bokstäverna sedan ska vila i) 
• Ljusslinga (jag köpte min på biltema, den ändrar färger och går att dimma, men det finns säkert billigare alternativ)
 
Ta bort glaset på båda ramarna samt den ena spånplattan på ena ramen. 

Fäst den opalvita plexin där glaset tidigare satt på den ena ramen. Ta ljusslingan och fäst det på önskat sätt på spånskivan, (tänk på att du ska sätta ihop ramarna så du fäster slingan på rätt ställe). 
 
Ta listen och mät ut hur mycket du behöver, det behövs fyra bitar list att sätta fast på framsidan. Jag fäste listen med tejp - som har klister på båda sidor.
 
Jag skrev sedan ut bokstäver i det typsnittet jag ville ha och ritade av dessa på dekorplasten, (tänk på att rita dom spegelvända). 
 
Jag mätte sedan ut hur stora jag ville att overhead plast bitarna skulle vara som jag skulle fästa bokstäverna på, tänk på att göra samma avstånd från bokstaven ut till plexibiten på varje bokstav. Mina bitar var cirka 12 cm höga, bredden varierade beroende på vilken bokstav jag förste, exempelvis så behöver bokstaven M större plats än bokstaven I.

Sedan klistrade jag på bokstäverna på plexiglasbitarna och fäste dom i sina spår och vips så var lightboxen klar😃👍🏻 
 

 
3