Före/efter bilder

Tänkta visa lite före/efter bilder av vår lägenhet idag. 

Det enda vi fick göra när vi flyttade in var att måla alla väggar vita. Resten skulle återställas på samma sätt som det var när vi flyttade in. Därför är ingen av förändringarna vi gjort speciellt stora. Här är tips utan för mycket slit;

Hall före 


Hall efter;  Det vi har gjort är att sätta upp spotlights i taket (då hallen var så otroligt mörk). Vi har köpt en stor rund matta för att koppla samman rummen på ett bättre sätt, men även för att den ljusa mattan både gör rummet ljusare och den runda formen gör så rummet känns större. Hallen är fortfarande lite kaos då det är väldigt dåliga förvaringsmöjligheter i lägenheten. 

Kök före
Köket efter 
 
Köket var väldigt mörk och hade ett ganska fult 60-tals kakel. 
Vi började med att lägga ett klickgolv från IKEA, det kostade endast 29kr/kvm, vi betalade cirka 300kr - och vilken skillnad det blev! Det som är så bra med ett klickgolv är att inget behöver spikas eller skruvas. När vi flyttar ut tar vi bara upp golvet och det ser ut som på före bilden igen. För att snygga till kaklet köpte jag vit dekorplast på panduro och klippte till i lagom stora bitar, det blev billigast så👍🏻

Sovrum före Sovrum efter 

Detta var också ett mörkt rum som saknade både kärlek och textiler. Det var viktigt för mig att få fram ljuset i rummet. Det gjorde jag genom att använda ljusa material och ta bort gardinerna från fönstret. Även mattor var viktigt i detta rum då mattorna hjälper till att dämpa ljudet och få bort ekot, då det är så högt i tak här. 
Något som var viktigt i detta rum var att hänga gardinerna rätt. Hänger man dom på rätt sätt får man in mycket dagsljus i rummet. Häng alltså inte gardinerna för fönsterna utan låt dom hänga bredvid istället. På så sätt får man både känslan av ljus och ombonat.

Vardagsrum före
Vardagsrum efter


Även detta rummet var mörkt och därför var ljus viktigt. Vi valde en soffa med ljust tyg och en stor matta som gav kontrast till soffan. Den stora mattan hjälper även här till att dämpa ljudet. Gardinen har jag hängt mellan fönsterna och därför tar den inte bort något av ljuset från fönsterna. 

Är det något ni undrar över? Kommentera gärna, så svarar jag☺️

/Emma 
2
Linnea

Säger det igen, så himla fint ni har det! Du är verkligen duktig

Svar: 😘😘
Emma Kléen

Anonym

Får man fråga vart ifrån den vita möbeln är? 😊 superfin!

Svar: Vilken menar du? Byrån och hyllan i vardagsrummet är från IKEA :)
Emma Kléen