Sticka med merinoull

Garnen som ni fick se tidigare ska bli en kudde. Kudden ska bli cirka 50x50. 
 
Idag började jag sticka, såhär gör du om du vill göra en likadan; 
• 11 garn nystan á 100g (går att köpa i Creativ Companys hobbybutik online). 
• Stickor (jag har gjort mina själv av rundstav som jag täljt på i ena änden)
• Gör mellan 9-10 maskor och sticka vart annat varv räta och vart annat varv aviga maskor. 
• Man får dra i stickningen lite i mellan åt för att se hur långt man stickat, när din stickning är cirka 1 meter är det dax att maska av. 
• Jag sydde fast innerkudden i stickningen för att göra det enkelt för mig själv. Jag drog garnet igenom maskorna tills jag hade kommit hela vägen runt kudden. 
 Tänk på att sticka lika hårt/löst hela tiden så mönstret på kudden blir de samma. 
Bild på kudden när den är klar kommer så småningom. 
 
/Emma 
creativ company - epkinredning - hobbybutik - inreda - inredning - inrednings detalj - inredningsdetaljer - pyssel - pyssla - sticka - sticka en kudde - stickor
2
monia

hej , jag undrar om du gör något speciellt med ullen innan du börjar sticka med den, skulle nämligen vilja sticka en stor filt av det garnet, men det går ju åt rätt många, så undrar om man förbehandlar det på nått sätt eller om det håller som det är, tacksam för svar , mvh monia

Svar: Hej, jag stickade med garnet precis som det är och det håller bra :) dock kostar det väldigt mycket precis som du säger. Dock vet jag att Jysk har "garn" som är väldigt mycket billigare, kika in på deras Instagram, tror att beskrivningen står där :)
Emma Kléen

monia

redan köpt en del av ullen, och skall sticka i sådan ull :) ville bara veta om man skulle göra nåt med den först eller om man bara kan sticka på :) jysks garn har jag redan avverkat ;)

Svar: Jag stickade med min som den är :) men googla runt lite och se om du hittar någon info👍🏻
Emma Kléen