DIY lightbox

Nu är nästan min lightbox klar, inspirationen fick jag från en härlig instagramsida som jag nämnt tidigare. 
 
Det du behöver för att göra denna lightbox är; 
• Två IKEA ribba ramar - 40x50
• 3mm Opalvit plexi, jag måttbeställde min hos en glasmästare, (kostar cirka 250kr) min plexi hade 90% ljussläpp och skulle nog rekommendera er att ha det också, annars blir plexin för genomskinlig. 
•  Overhead papper att klistra fast bokstäverna på (finns på panduro för cirka 60kr för 5 ark, jag använde 2 ark till denna) 
• Svart Dekorplast (att skära ut bokstäverna i) 
• Lister i trä alternativt en list som ska finnas på bauhaus som jag ej hittade så jag använde därför trälister (jag använde lister i trä där jag fasade ett spår i som bokstäverna sedan ska vila i) 
• Ljusslinga (jag köpte min på biltema, den ändrar färger och går att dimma, men det finns säkert billigare alternativ)
 
Ta bort glaset på båda ramarna samt den ena spånplattan på ena ramen. 

Fäst den opalvita plexin där glaset tidigare satt på den ena ramen. Ta ljusslingan och fäst det på önskat sätt på spånskivan, (tänk på att du ska sätta ihop ramarna så du fäster slingan på rätt ställe). 
 
Ta listen och mät ut hur mycket du behöver, det behövs fyra bitar list att sätta fast på framsidan. Jag fäste listen med tejp - som har klister på båda sidor.
 
Jag skrev sedan ut bokstäver i det typsnittet jag ville ha och ritade av dessa på dekorplasten, (tänk på att rita dom spegelvända). 
 
Jag mätte sedan ut hur stora jag ville att overhead plast bitarna skulle vara som jag skulle fästa bokstäverna på, tänk på att göra samma avstånd från bokstaven ut till plexibiten på varje bokstav. Mina bitar var cirka 12 cm höga, bredden varierade beroende på vilken bokstav jag förste, exempelvis så behöver bokstaven M större plats än bokstaven I.

Sedan klistrade jag på bokstäverna på plexiglasbitarna och fäste dom i sina spår och vips så var lightboxen klar😃👍🏻 
 

 
3

Fågel av Johanna Olausson

För ett tag sen hittade jag ett instagramkonto med otroligt snygga posters, @by_johannaolausson på instagram (kika in där). Här hittar ni hennes hemsida. Hon gör grafiska prints men även en del andra prints också, bland annat detta som jag har uppsatt i sovrummet. Bara älskar den blåa färgen mot vår plywood gavel. 

 
 

/Emma

DIY skåp

I vardagsrummet behöver vi en avlastnings yta och en möbel som tar lite plats. Jag har länge tittat på dom snygga hyllorna från HAY, dock är priset inte inte lika snyggt.. 


Finns även annan förvaring som är supersnygg;

Dock är inte dessa heller i vår prisklass. Därför började jag då fundera på om man kanske skulle kunna bygga ett liknande skåp själv, och hittade denna lösningen;
Både skåpet och benen är från IKEA och kostar inte mer än 700kr tillsammans. Det går ju att göra olika kombinationer med dubbla skåp osv.. Bara fantasin sätter gränser! Dock stämmer måtten inte 100% på benen men det kan man säkert såga till själv😃 Jag tänkte måla hela min i mörkgrå👍🏻 Jag lägger självklart upp bild och beskrivning när den är klar😃

/Emma 
2